3. MÍSTO V KATEGORIIDigitální transformaceroku 2021

Pronajímatelé menších rekreačních nemovitostí (chat, chalup, apartmánů a dalších) si často stěžují na potíže s obrovským množstvím drobných administrativních úkonů všeho druhu. Je totiž potřeba:

  • vést rezervační kalendář,
  • komunikovat s hosty,
  • vystavovat faktury,
  • průběžně kontrolovat různé ubytovací portály.

Problém je, že rezervace spravujete na mnoha různých místech. Musíte být stále na mailu a telefonu, být přihlášeni do různých ubytovacích portálů, každou rezervaci přepisovat do svého kalendáře, vystavovat faktury… Jistě už víte, o čem je řeč.

 

Hlavní problém je, že nejvíc času trávíte zbytečným klikáním a papírováním. Namísto toho, co je nejdůležitější – pečovat o vaši nemovitost tak, aby se v ní hosté cítili dobře.

 

Rezervační systém vám ulehčí práci

Naštěstí ale můžete spoustu práce přenechat počítačům. Věděli jste, že existuje něco jako online rezervační systém? To je software, který byl navržen právě k řešení výše zmíněných potíží.

 

Hlavní výhody rezervačního systému jsou, že díky němu máte všechno na jednom místě a mnoho úkonů můžete automatizovat. V systému hned vidíte všechny rezervace, termíny a platby a máte tak perfektní přehled o obsazenosti vašeho objektu i o všech fakturách.

 

Díky online rezervačnímu systému nebudete muset ručně spravovat každou rezervaci,

fakturu a e-mail. Vše budete mít na jednom místě, přehledné a automatizované.

 

Dokonce si tento šikovný software umí pohlídat rezervace z ubytovacích portálů, přes které inzerujete (Booking, Airbnb a jiné). Rezervace automaticky přenese do kalendářů napříč ubytovacími portály. Odpadne vám tak kontrola různých portálů a ruční zadávání dat do jednotlivých kalendářů.

 

Automatizace šetří čas

Také komunikaci s hosty lze pomocí online rezervačního systému do značné míry automatizovat. Odpadá tak konečně nutnost psát klientům pořád dokola stejné informace.

 

Ani nemusíte být neustále na příjmu – díky automaticky aktualizovanému kalendáři obsazenosti a možnosti rezervace online vám nemusí hosté pokaždé volat nebo psát, když chtějí zjistit, jestli máte v daném termínu volnou kapacitu.

 

Ty lepší online rezervační systémy umí automatizovat dokonce i fakturaci a platby. Automaticky vygenerují fakturu za pobyt i doklad o přijaté platbě. Nemusíte se tak o vystavování faktur vůbec starat.

 

Díky rezervačnímu systému můžete spoustu úkonů automatizovat a ušetříte spoustu času.

 

Jaký rezervační systém vybrat

Pokud nemáte velký hotel, ale pronajímáte třeba jenom chalupu, není snadné ten správný rezervační systém najít. Hotelové rezervační systémy jsou dost drahé, univerzální systémy zase mají nedostatečné funkce. Pokud vás zajímá podrobnější srovnání, různým typům rezervačních systémů jsme věnovali samostatný článek.

 

Pokud chcete spolehlivý online rezervační systém za rozumnou cenu, jeden tip pro vás máme. REZEO je český online rezervační systém, který je šitý na míru drobným pronajímatelům rekreačních objektů. Obsahuje všechny funkce, které budete potřebovat, navíc s kvalitní zákaznickou podporou v češtině.

 

REZEO | on-line rezervační systém ubytování

Stačí se do něj jen přihlásit (není třeba nic instalovat, vystačíte si s internetovým prohlížečem) a začít pronajímat chytřeji a snadněji. Samozřejmě si můžete REZEO vyzkoušet na 30 dní zdarma.

Přečtěte si také...

×

Aplikace lze stáhnout pouze do mobilního zařízení.

Otevři rezeo.cz v mobilním zařízení, následně klikni na „Stáhnout“, přihlas se do aplikace a ulož na plochu.